Liesbet Weckhuysen

Expositie

Liesbet Weckhuysen
-

Tijdens de laatste expoperiode van dit jaar brengt kunstschilder Liesbet Weckhuysen uit Haasrode een spel van licht en kleur naar TABLOO. Want met het effect van licht dat op mensen valt, kan je hun emotie vastleggen in een portret of de sfeer van een plek weergeven in een landschap of stadsbeeld. Op die manier wil Liesbet de toeschouwer raken, ontroeren met het mooie.

Deze fascinatie voor het effect van licht en de verwondering over het leven houden verband met Liesbets passie voor natuurwetenschappen. Na haar dagtaak als lector fysica aan de UCLL (University Colleges Leuven-Limburg) waar ze sinds 2001 lesgeeft, gaat ze naar het Kunstcollectief in Oud-Heverlee waar ze als actief lid deelneemt aan cursussen van Leon De Borger. Voordien volgde ze les aan de Stedelijke Kunstacademie van Leuven (SLAC). Liesbet schildert figuratief met acryl op doek en heeft aandacht voor perspectief. De combinatie van warme kleuren, het licht in schril contrast met schaduw en een grove penseelvoering geven haar werk een impressionistische indruk.

Liesbet neemt sinds 2016 ook deel aan de Kunstroute van Oud-Heverlee. Meer info en foto’s over haar werk vind je op: www.liesbetweckhuysen.be