HOME

Hallo, mijn naam is Eyeliz en ik wil je graag laten kennismaken met mijn favoriete winkel TABLOO. Als kunstliefhebber kan ik daar alles vinden wat ik nodig heb om te tekenen en te schilderen. Als je het waagt om een bezoek te brengen aan Leuvens nieuwste kunstwinkel, laat je dan niet afschrikken door mijn mysterieuze Mona Lisa glimlach van achter het raam!

Producten

Bij TABLOO vind je alles wat je nodig hebt om te tekenen en te schilderen met allerhande materialen en verschillende verfsoorten: plakkaatverf, acrylverf, olieverf, aquarelverf en Ecoline. Verder zijn er nog potloden, pastels, inkten, papier, paletten, doeken en ezels. Kwalitatieve merken zoals Royal Talens (Van Gogh / Rembrandt / Amsterdam), Daler-Rowney (System 3 / Georgian) en Lukas-Nerchau GmbH inspireren het leven van iedere artiest tijdens elke stap van zijn creatieve reis.

Nieuws

Op deze pagina krijg je informatie over tijdelijke acties, speciale aankondigingen of nieuwe artikelen die te vinden zijn bij TABLOO. Ook kadobonnen zijn verkrijgbaar!

Ben je op zoek naar een uniek kerstgeschenk voor een vriend(in) of familielid die start met schilderen? Maak dan je keuze uit één van deze kadosets:

  • Kadoset OLIEVERF: houten ezeldoos + starterset Georgian oil (6 tubes 22ml) + olieverfpapier blok A4 + houten palet ovaal + 2 penselen lange steel
  • Kadoset ACRYL I: houten ezeldoos + starterset System 3 (6 tubes 22ml) + acrylpapier blok A4 + plastic palet rond + 2 penselen korte steel
  • Kadoset ACRYL II: houten ezeldoos + starterset Amsterdam (6 tubes 20ml) + 2 canvasboards + plastic palet rond + 2 penselen korte steel
  • Kadoset AQUAREL: houten ezeldoos + starterset Aquafine (12 halve napjes) + 1 canvasboard + aquarelpapier postkaartblok A6 + penselenset (3 ronde penselen met punt)

Of schenk een kadobon van TABLOO, één jaar geldig voor een bedrag naar keuze!

SIMPLY tekenplank

56 x 63,5cm
met rubberen band, handvat en 2 metalen papierklemmen

TALENS Art Creation Hobbyverf

  • Texielverf voor lichte en donkere stoffen in 14 dekkende kleuren - flacon 50ml
  • Glas & Porseleinverf voor glas, porselein en keramiek in 14 dekkende kleuren - flacon 30ml
  • Krijtbordverf zwart - pot 250ml

In 2021 viert het Japanse merk SAKURA zijn 100ste verjaardag! Ter ere van dit jubileumjaar staat de maand februari bij ROYAL TALENS in het teken van Sakura met een bijzondere editie van de Pigma Micron sets: "Black & Gold Edition" (sets met 3 of 6 zwarte fineliners in verschillende diktes van 0,2 tot 0,5mm).

De zwarte en gouden elementen van deze pennen vormen een eerbetoon aan de Art Deco-beweging die gelijktijdig ontstond met de oprichting van Sakura in 1921. Veel originele Sakura verpakkingen uit de beginjaren zijn ontworpen met de emblematische elementen uit die bepalende kunststroming. De naam Sakura verwijst naar de geliefde Japanse kersenbloesem die symbool staat voor fragiele schoonheid. Het ultieme streven naar perfectie en hoge kwaliteit is sindsdien onverminderd aanwezig in Sakura's kleur- en tekenmaterialen.

Bovendien organiseert ROYAL TALENS een creatieve wedstrijd waaraan je tot 31 december 2021 maandelijks kan deelnemen: creëer een kunstwerk met je favoriete SAKURA-producten dat is geïnspireerd op het iconische land Japan en win een trip naar Tokyo in 2022 of één van de drie SAKURA prijzenpakketten. Meer info over deelnameprocedure en actievoorwaarden vind je via deze link.

Voor al je tekenmateriaal & schildermateriaal

Workshops

TABLOO verwelkomt alle liefhebbers van tekenen en schilderen, in deze coronatijd helaas met mondmasker! Elke cursus bestaat uit 6 sessies. Er zijn ook speciale kinderateliers tijdens de schoolvakanties. We werken in kleine groepjes, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Heb je interesse? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29. (enkel tijdens de openingsuren)

Voor al wie wil leren tekenen of zijn tekenvaardigheden wil opfrissen of verbeteren door te focussen op basistechnieken voor het tekenen van voorwerpen, stillevens, gezichten, handen, lichamen,... naar waarneming. We werken hoofdzakelijk met het grafisch potlood. In een vervolgreeks worden de basisthema’s herhaald en uitgediept. Bij warm weer tekenen we buiten een landschap, stadsgezicht of standbeeld. In een gevorderde cursus wordt het waarnemingstekenen uitgebreid door ook met andere materialen te experimenteren zoals houtskool, pastelkrijt, kleurpotlood, aquarelpotlood, Chinese inkt,...

Voor al wie wil leren schilderen met olieverf. Je maakt kennis met de basisprincipes van dit eeuwenoude medium door het eerst schetsen en dan schilderen van een eenvoudig voorwerp/stilleven naar waarneming, met aandacht voor de creatieve en persoonlijke invulling van de achtergrond. Andere onderwerpen zoals portret, landschap, dier,… komen aan bod in een volgende reeks. In een gevorderde cursus wordt er geschilderd naar verschillende stijlen en in de voetsporen van beroemde kunstenaars.

Voor kindjes die eens een echte kunstenaar willen zijn. Net zoals de grote meesters maken ze eerst een ontwerpschets op basis van het specifieke workshopthema. Na een pauze met drankje en snack schilderen ze hun ontwerp in kleurrijke acrylverf op een canvasdoek of op een voorwerp. Op het einde van de sessie gaan ze met hun eigen werk naar huis.

Exposities

Bij TABLOO vind je niet alleen teken- en schildermateriaal, maar je kan er ook creatief werk van andere kunstenaars bewonderen. Met zijn eigenste mini-galerij vormt TABLOO een klein artistiek paradijsje voor al wie van kunst houdt en waar kunst altijd voelbaar is. Wil je ook graag eens exposeren bij TABLOO? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29 voor meer info.

-

Wegens succes verlengd tot eind januari 2022 !

“Ik ben iemand die de wereld zowel in getallen als in kleuren ziet. Doorheen mijn leven zocht ik naar een emotionele uitweg, naar een manier om uit te drukken wat er omgaat in mijn hart en in mijn hoofd op overweldigende ogenblikken. Het was december 2016, op een van die overweldigende momenten, dat ik beschutting zocht in de beweging van een natte borstel. Sindsdien vind ik vrede tussen de strengen van een in verf gedrenkte penseel.”

-

Na hun eerste groepstentoonstelling in het lokaal dienstencentrum van het naburig gelegen Ruelenspark te Heverlee laten de meest trouwe cursisten van TABLOO hun werken graag nog een zomer lang vertoeven in deze Leuvens nieuwste kunstwinkel. Hun Loving Vincent portretten in olieverf tot popart-imitaties van Lichtensteins Ben-Day dots geven kleur en leven aan de 20ste eeuwse meesterschilders.

-

Dorien Van Gompel (°1985, Leuven) tekent en schildert al haar hele leven. Als kind ging ze naar een jeugdatelier in Lubbeek. Op haar vijftiende wilde ze leren schilderen met olieverf en sloot ze zich aan bij schildersgroep De Blinde Muur in Kortenberg. In 2012 werd haar werk ‘Eyeliz’ geselecteerd door de Canvascollectie voor een expositie in BOZAR. Sindsdien neemt Dorien regelmatig deel aan groepstentoonstellingen en aan Kunstroute-Leuven. Ze maakt ook tekeningen en (muur)schilderijen in opdracht. In 2013 opende ze TABLOO, een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden waar ze ook workshops geeft en naast het hare tevens werk van andere kunstenaars en van cursisten tentoonstelt.

TABLOO

Naamsestraat 180

3000 Leuven

016/20 55 29

info@tabloo.be

BE 0537.833.722

OPENINGSUREN

zondag en maandag gesloten

dinsdag tot vrijdag 13u00-18u30

zaterdag 10u00-18u00

 

 

Speciale openingsuren KERST 2021

 

Vrijdag 24 en 31 december 2021:

open 13u tot 17u

 

Zaterdag 25 december 2021 en 1 januari 2022: GESLOTEN