HOME

Hallo, mijn naam is Eyeliz en ik wil je graag laten kennismaken met mijn favoriete winkel TABLOO. Als kunstliefhebber kan ik daar alles vinden wat ik nodig heb om te tekenen en te schilderen. Als je het waagt om een bezoek te brengen aan Leuvens nieuwste kunstwinkel, laat je dan niet afschrikken door mijn mysterieuze Mona Lisa glimlach van achter het raam!

Producten

Bij TABLOO vind je alles wat je nodig hebt om te tekenen en te schilderen met allerhande materialen en verschillende verfsoorten: plakkaatverf, acrylverf, olieverf, aquarelverf en Ecoline. Verder zijn er nog potloden, pastels, inkten, papier, paletten, doeken en ezels. Kwalitatieve merken zoals Royal Talens (Van Gogh / Rembrandt / Amsterdam), Daler-Rowney (System 3 / Georgian) en Lukas-Nerchau GmbH inspireren het leven van iedere artiest tijdens elke stap van zijn creatieve reis.

Nieuws

Op deze pagina krijg je informatie over tijdelijke acties, speciale aankondigingen of nieuwe artikelen die te vinden zijn bij TABLOO. Ook kadobonnen zijn verkrijgbaar!

Schilderen op nummer sets

genummerde lijntekening op karton of canvas + 7 tot 14 potjes acrylverf + 1 tot 3 penselen
in verschillende formaten: A5, A4, A3 en 40 x 50 cm
voor verschillende leeftijden

Tips voor een creatief kerstkado met promoties tot en met 31 december:

  • TALENS Van Gogh houten kist acryl- of olieverf (10 x 40ml tubes + 2 hulpmiddelen 75ml + 2 penselen + palet + dubbele paletdop + reinigingsdoekje) -10%
  • TALENS Amsterdam acrylverf set 24 x 20 ml tubes + GRATIS set 6 x 20 ml tubes metallic
  • TALENS Amsterdam spray paint 400ml in zilver en goud -10%
  • TALENS Van Gogh pocket set aquarel 12 napjes metallic + blok zwart aquarelpapier 360g (12 vellen A4 of 25 vellen A6, 1-zijdig gelijmd) -10%
  • SAKURA Gelly Roll set 3 gelpennen (goud-zilver-wit) + schetsboek 140g zwart papier 21 x 15cm (met sluitelastiek en penhouder) -10%

Of schenk een kadobon onder de kerstboom!

SinterklaasACTIE tot en met 6 december

-10% op deze sets van BRUYNZEEL:

Super Sixties Kever blik 60 kleurpotloden
Kleurrijk blik 45 kleurpotloden
Expression blik 36 kleurpotloden
Expression blik 48 fineliner/brushpen (dubbele punt)
Kids set 30 viltstiften
Kids set 6 plakkaatverf sticks

 

  • SEPTEMBER = AmsterdamMaand - Bij aankoop van 4 tubes 120ml Amsterdam acryl van Royal Talens ontvangt u 1 tube titaanwit (n°105) gratis. Actie éénmalig geldig per klant van 1 tem 30 september en zolang de voorraad strekt.
  • Studentenactie: bij aankoop van 3 fineliners uit het gamma SAKURA Pigma Micron ontvangt u er 1 extra gratis. Actie éénmalig geldig per klant van 1/09 tem 31/10/2022 en zolang de voorraad strekt.

Voor al je tekenmateriaal & schildermateriaal

Workshops

TABLOO verwelkomt alle liefhebbers van tekenen en schilderen! Elke cursus bestaat uit 6 sessies. Er zijn ook speciale kinderateliers tijdens de schoolvakanties. We werken in kleine groepjes, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Heb je interesse? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29. (enkel tijdens de openingsuren)

Als je graag wil leren tekenen en schilderen, kan je in dit atelier op eenvoudige wijze kennismaken met de beginselen. Tijdens de eerste 3 lessen ligt de focus op tekenen: voorwerp, gezicht en lichaam. Tijdens de laatste 3 sessies maak je een schilderij in olieverf op basis van de eeuwenoude glaceertechniek. Op die manier sluit je de cursus af met je eerste meesterwerk! Hierna kan je verdergaan met een vervolgreeks tekenen als je nog meer wil oefenen met het potlood, of met een reeks basis schilderen indien je de schildermicrobe te pakken hebt.

Voor al wie wil leren schilderen met olieverf. Je maakt kennis met de basisprincipes van dit eeuwenoude medium door het eerst schetsen en dan schilderen van een eenvoudig voorwerp/stilleven naar waarneming, met aandacht voor de creatieve en persoonlijke invulling van de achtergrond. Andere onderwerpen zoals portret, landschap, dier,… komen aan bod in een volgende reeks. In een gevorderde cursus wordt er geschilderd naar verschillende stijlen en in de voetsporen van beroemde kunstenaars.

Voor kindjes die eens een echte kunstenaar willen zijn. Net zoals de grote meesters maken ze eerst een ontwerpschets op basis van het specifieke workshopthema. Na een pauze met drankje en snack schilderen ze hun ontwerp in kleurrijke acrylverf op een canvasdoek of op een voorwerp. Op het einde van de sessie gaan ze met hun eigen werk naar huis.

Exposities

Bij TABLOO vind je niet alleen teken- en schildermateriaal, maar je kan er ook creatief werk van andere kunstenaars bewonderen. Met zijn eigenste mini-galerij vormt TABLOO een klein artistiek paradijsje voor al wie van kunst houdt en waar kunst altijd voelbaar is. Wil je ook graag eens exposeren bij TABLOO? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29 voor meer info.

-

Na haar kunsthumaniora in het Heilig Hart Heverlee en De Wijnpers te Leuven, belandde Femke Pues (°1990) uit Bertem in de zorg, en in de zorg voor haar kindjes. Door een schilderwedstrijd van Royal Talens Amsterdam in 2020 schoot de drang om te creëren haar echter weer te binnen. Intussen levert haar eigen instagrampagina ‘Pues Art’ positieve reacties op van familie, vrienden en collega’s.

-

Kris Neyt (°1957) uit Assenede is niet het flamboyante type dat zichzelf een kunstenaar noemt, aldus hijzelf: “Ik heb niet voor de kunst gekozen, maar de kunst heeft voor mij gekozen”. En zo komt het dat hij er als kleine jongen al van droomde om kunst te maken. Hij tekende altijd en overal waar het kon, tot ergernis van zijn ouders die een andere toekomst voor hun zoon zagen dan het kunstenaarsbestaan. En dus koos hij voor het beroep van leraar mechanica en technisch tekenen, maar hij is nooit gestopt met schilderen...

-

Toen Corina Karstenberg (°1967, Nederlands-Limburg) vier jaar geleden voor de eerste maal bij TABLOO tentoonstelde, had ze nooit kunnen bedenken dat ze het op haar 55ste zou schoppen tot galerijen in Venetië, Rome en Firenze. Toch keert ze ook regelmatig terug naar Leuven, waar ze begin jaren ’90 heeft leren schilderen met olieverf “onder de liefdevolle begeleiding van Pol Mariën aan de Leuvense kunstacademie”, zoals ze zelf met veel waardering vertelt. Na haar Belgische avontuur als restaurateur van Afrikaanse kunst, volgde ze religiestudies en vervolgens een master cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze twee onderwerpen – religie en cultuur – heeft Corina vervolgens verwerkt in portretten van mensen over de hele wereld met symbolen die vaak gerelateerd zijn aan hun culturele en religieuze achtergrond en hun levensverhalen hebben beïnvloed.

TABLOO

Naamsestraat 180

3000 Leuven

016/20 55 29

info@tabloo.be

BE 0537.833.722

OPENINGSUREN

zondag en maandag gesloten

dinsdag tot vrijdag 13u00-18u30

zaterdag 10u00-18u00