HOME

Hallo, mijn naam is Eyeliz en ik wil je graag laten kennismaken met mijn favoriete winkel TABLOO. Als kunstliefhebber kan ik daar alles vinden wat ik nodig heb om te tekenen en te schilderen. Als je het waagt om een bezoek te brengen aan Leuvens nieuwste kunstwinkel, laat je dan niet afschrikken door mijn mysterieuze Mona Lisa glimlach van achter het raam!

Producten

Bij TABLOO vind je alles wat je nodig hebt om te tekenen en te schilderen met allerhande materialen en verschillende verfsoorten: plakkaatverf, acrylverf, olieverf, aquarelverf en Ecoline. Verder zijn er nog potloden, pastels, inkten, papier, paletten, doeken en ezels. Kwalitatieve merken zoals Royal Talens (Van Gogh / Rembrandt / Amsterdam), Daler-Rowney (System 3 / Georgian) en Lukas-Nerchau GmbH inspireren het leven van iedere artiest tijdens elke stap van zijn creatieve reis.

Nieuws

Op deze pagina krijg je informatie over tijdelijke acties, speciale aankondigingen of nieuwe artikelen die te vinden zijn bij TABLOO. Ook kadobonnen zijn verkrijgbaar!

Van 1 mei tem 31 augustus 2024:

GRATIS schetsboek van TALENS Art Creation met harde kaft, elastiek en leeslint (140gsm papier, 21 x 15cm, 80 vellen)

bij aankoop van Super Sixties Kever blik 60 kleurpotloden

OF

blik 24 kleurpotloden ‘Het Melkmeisje’ (J.Vermeer) BRUYNZEEL

Eyeliz en Bouts vieren Valentijn. Ook voor jouw artistieke partner stellen ze graag deze unieke geschenken voor:

BOUTS VALENTIJNSPAKKET - Set schilderen op nummer met ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts + GRATIS kortingsbon t.w.v. 5 euro voor een romantisch etentje bij pizzeria ‘La vecchia Napoli’ (Pensstraat 6 te Leuven) tot 14/02/2024.

Caran d’Ache & Keith Haring - Spiraalpad A5 met 20 prenten van de Amerikaanse popart artiest om in te kleuren met 10 wateroplosbare kleurpotloden + 1 zwarte penseelstift in rood metalen doosje   -10%

Caran d’Ache & Keith Haring - Set van 42 wateroplosbare waskrijtjes NEOCOLOR II + 40 wateroplosbare kleurpotloden in rood metalen doos met verzilverd logo   -10%   

Eyeliz en Bouts vieren samen kerst. Dit is hun favoriete kerstgeschenk:

BOUTS KERSTPAKKET 

GRATIS kortingsbon ter waarde van 5 euro voor een pizza bij pizzeria ‘La vecchia Napoli’ (Pensstraat 6, 3000 Leuven)

bij aankoop van een set schilderen op nummer met ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts bij TABLOO tot 14/01/2024.

(genummerde lijntekening op canvasdoek 40 x 50 cm met 24 kleuren acrylverf en 3 penselen, op initiatief van TABLOO vervaardigd in Oekraïne ter gelegenheid van het Dieric Bouts Festival 2023-24 te Leuven)

Ga alvast eens kijken naar een Italiaans ‘Laatste Avondmaal’ op de 2de verdieping bij pizzeria ‘La vecchia Napoli’.

________________________________________

KERSTPROMO 2023

Andere kerstgeschenken met promoties tem 31 december:

  • TALENS Amsterdam acrylverf set 24 x 20 ml tubes + GRATIS set 6 x 20 ml tubes metallic
  • TALENS Amsterdam spray paint 400ml in zilver of goud -10%
  • TALENS Van Gogh pocket set aquarel 12 napjes metallic + blok zwart aquarelpapier 360g (12 vellen A4 of 25 vellen A6, 1-zijdig gelijmd) -10%
  • SAKURA Gelly Roll set 3 gelpennen (goud-zilver-wit) + schetsboek 140g zwart papier 21 x 15cm (met sluitelastiek en penhouder) -10%

Of schenk een kadobon onder de kerstboom!

Na twee huwelijken met welgestelde dames uit de Leuvense elite en meer dan vijf eeuwen later heeft Dieric Bouts (ca. 1410-1475) mogelijk zijn ware liefde gevonden: Eyeliz, de Mona Lisa van TABLOO. Als dat niet blikverruimend is…

Ter gelegenheid van het Dieric Bouts Festival van 22/09/2023 tot 14/01/2024 (www.diericboutsfestival.be) hebben enkele exposanten van TABLOO zich laten inspireren door de Vlaamse Meester: Geert Lesage uit Kessel-Lo, Ria Vanden Eynde en Lieve Ophalvens uit Heverlee, Femke Pues uit Bertem, Christine Mallaerts uit Werchter, Corina Karstenberg uit Maastricht en Marín uit Murcia (Spanje).

Het resultaat van hun artistieke werk wordt beloond met een vernissage en receptie ter gelegenheid van 10 jaar TABLOO op 7 oktober 2023 van 15u tot 19u in de Naamsestraat 180 te Leuven. Wees welkom!

Voor al je tekenmateriaal & schildermateriaal

Workshops

TABLOO verwelkomt alle liefhebbers van tekenen en schilderen! Elke cursus bestaat uit 6 sessies. Er zijn ook speciale kinderateliers tijdens de schoolvakanties. We werken in kleine groepjes, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Heb je interesse? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29. (enkel tijdens de openingsuren)

Voor al wie wil leren schilderen met olieverf. Je maakt kennis met de basisprincipes van dit eeuwenoude medium door het eerst schetsen en dan schilderen van een eenvoudig voorwerp/stilleven naar waarneming, met aandacht voor de creatieve en persoonlijke invulling van de achtergrond. 

Andere onderwerpen zoals portret, landschap, dier,… komen aan bod in een volgende reeks. In een gevorderde cursus wordt er geschilderd naar verschillende stijlen en in de voetsporen van beroemde kunstenaars.

Voor al wie wil leren tekenen of zijn tekentalent wil opfrissen of verbeteren door te focussen op basistechnieken voor het tekenen van een voorwerp, stilleven, handen, gezicht, lichaam, dier,… naar waarneming. We werken met het grafisch potlood.

Voor kindjes die eens een echte kunstenaar willen zijn. Net zoals de grote meesters maken ze eerst een ontwerpschets op basis van het specifieke workshopthema. Na een pauze met drankje en snack schilderen ze hun ontwerp in kleurrijke acrylverf op een canvasdoek of op een voorwerp. Op het einde van de sessie gaan ze met hun eigen werk naar huis.

Exposities

Bij TABLOO vind je niet alleen teken- en schildermateriaal, maar je kan er ook creatief werk van andere kunstenaars bewonderen. Met zijn eigenste mini-galerij vormt TABLOO een klein artistiek paradijsje voor al wie van kunst houdt en waar kunst altijd voelbaar is. Wil je ook graag eens exposeren bij TABLOO? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29 voor meer info.

-

Deze kunstenares kon het zelf bijna niet geloven, maar het is wel degelijk tien jaar geleden dat Christine Mallaerts voor het eerst exposeerde bij TABLOO. In april 2023 organiseerde ze nog met haar man Jacques een tentoonstelling voor vrienden en familie die ze de ‘Expoplezanten’ noemde in hun gezellige en door natuur omgeven woning in Werchter.

-

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei ben je van 11u tot 18u welkom bij TABLOO voor een drankje en een expositie van eigen werk. Tijdens dit open atelierweekend van Kunstwerkt vzw stellen beeldende kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel hun atelier open voor het publiek: https://www.atelierinbeeld.be/nl/kunstenaar/dorien-van-gompel 
 

-

Na twee huwelijken met welgestelde dames uit de Leuvense elite en meer dan vijf eeuwen later heeft Dieric Bouts (ca. 1410-1475) mogelijk zijn ware liefde gevonden: Eyeliz, de Mona Lisa van TABLOO. Als dat niet blikverruimend is…

Het verrast velen dat Dieric Bouts ‘Het Laatste Avondmaal’ (1464-1468) schilderde nog vóór dat de maker van de Mona Lisa en wereldberoemde Italiaanse renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci dat deed (1495-1498).

TABLOO

Naamsestraat 180

3000 Leuven

016/20 55 29

info@tabloo.be

BE 0537.833.722

OPENINGSUREN

zondag en maandag gesloten

dinsdag tot vrijdag 13u00-18u30

zaterdag 10u00-18u00

 

 

 

TABLOO is gesloten

 

van 11 tot 15 juni 2024.