HOME

Hallo, mijn naam is Eyeliz en ik wil je graag laten kennismaken met mijn favoriete winkel TABLOO. Als kunstliefhebber kan ik daar alles vinden wat ik nodig heb om te tekenen en te schilderen. Als je het waagt om een bezoek te brengen aan Leuvens nieuwste kunstwinkel, laat je dan niet afschrikken door mijn mysterieuze Mona Lisa glimlach van achter het raam!

Producten

Bij TABLOO vind je alles wat je nodig hebt om te tekenen en te schilderen met allerhande materialen en verschillende verfsoorten: plakkaatverf, acrylverf, olieverf, aquarelverf en Ecoline. Verder zijn er nog potloden, pastels, inkten, papier, paletten, doeken en ezels. Kwalitatieve merken zoals Royal Talens (Van Gogh / Rembrandt / Amsterdam), Daler-Rowney (System 3 / Georgian) en Lukas-Nerchau GmbH inspireren het leven van iedere artiest tijdens elke stap van zijn creatieve reis.

Nieuws

Op deze pagina krijg je informatie over tijdelijke acties, speciale aankondigingen of nieuwe artikelen die te vinden zijn bij TABLOO. Ook kadobonnen zijn verkrijgbaar!

SinterklaasACTIE tot en met 6 december

-10% op deze sets van BRUYNZEEL:

Super Sixties Kever blik 60 kleurpotloden
Kleurrijk blik 45 kleurpotloden
Expression blik 36 kleurpotloden
Expression blik 48 fineliner/brushpen (dubbele punt)
Kids set 30 viltstiften
Kids set 6 plakkaatverf sticks

 

  • SEPTEMBER = AmsterdamMaand - Bij aankoop van 4 tubes 120ml Amsterdam acryl van Royal Talens ontvangt u 1 tube titaanwit (n°105) gratis. Actie éénmalig geldig per klant van 1 tem 30 september en zolang de voorraad strekt.
  • Studentenactie: bij aankoop van 3 fineliners uit het gamma SAKURA Pigma Micron ontvangt u er 1 extra gratis. Actie éénmalig geldig per klant van 1/09 tem 31/10/2022 en zolang de voorraad strekt.

Van 1 mei tem 31 augustus:

Complete set met 48 fineliner / brushpens (dubbele punt - penseelpunt) van BRUYNZEEL: ideaal voor urban sketching, handlettering, brushlettering en tekenen. Voor 49,50 euro inclusief gratis schetsboek met lila ledercover, elastiek en leeslint (140gsm papier, 21 x 15cm, 80 vellen) van TALENS Art Creation.

Als cadeautip voor een communie of lentefeest, of als vakantie-idee.

  • BRUYNZEEL Plakkaatverf sticks: zonder penselen of water te gebruiken door jonge kunstenaars - set 6 kleuren
  • SAKURA Pigma Micron set 3 fineliners in lichtgrijs, donkergrijs en zwart (0,45mm lijnbreedte) om schaduwen, diepte en lagen op te bouwen in tekeningen en illustraties

Voor al je tekenmateriaal & schildermateriaal

Workshops

TABLOO verwelkomt alle liefhebbers van tekenen en schilderen! Elke cursus bestaat uit 6 sessies. Er zijn ook speciale kinderateliers tijdens de schoolvakanties. We werken in kleine groepjes, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Heb je interesse? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29. (enkel tijdens de openingsuren)

Voor al wie wil leren tekenen of zijn tekenvaardigheden wil opfrissen of verbeteren door te focussen op basistechnieken voor het tekenen van voorwerpen, stillevens, gezichten, handen, lichamen, dieren,... naar waarneming. We werken hoofdzakelijk met het grafisch potlood. In een vervolgreeks worden de basisthema’s herhaald en uitgediept. Bij warm weer tekenen we buiten een landschap, stadsgezicht of standbeeld. In een gevorderde cursus wordt het waarnemingstekenen uitgebreid door ook met andere materialen te experimenteren zoals houtskool, pastelkrijt, kleurpotlood, aquarelpotlood, Chinese inkt,...

Voor al wie wil leren schilderen met olieverf. Je maakt kennis met de basisprincipes van dit eeuwenoude medium door het eerst schetsen en dan schilderen van een eenvoudig voorwerp/stilleven naar waarneming, met aandacht voor de creatieve en persoonlijke invulling van de achtergrond. Andere onderwerpen zoals portret, landschap, dier,… komen aan bod in een volgende reeks. In een gevorderde cursus wordt er geschilderd naar verschillende stijlen en in de voetsporen van beroemde kunstenaars.

Voor kindjes die eens een echte kunstenaar willen zijn. Net zoals de grote meesters maken ze eerst een ontwerpschets op basis van het specifieke workshopthema. Na een pauze met drankje en snack schilderen ze hun ontwerp in kleurrijke acrylverf op een canvasdoek of op een voorwerp. Op het einde van de sessie gaan ze met hun eigen werk naar huis.

Exposities

Bij TABLOO vind je niet alleen teken- en schildermateriaal, maar je kan er ook creatief werk van andere kunstenaars bewonderen. Met zijn eigenste mini-galerij vormt TABLOO een klein artistiek paradijsje voor al wie van kunst houdt en waar kunst altijd voelbaar is. Wil je ook graag eens exposeren bij TABLOO? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29 voor meer info.

-

Toen Corina Karstenberg (°1967, Nederlands-Limburg) vier jaar geleden voor de eerste maal bij TABLOO tentoonstelde, had ze nooit kunnen bedenken dat ze het op haar 55ste zou schoppen tot galerijen in Venetië, Rome en Firenze. Toch keert ze ook regelmatig terug naar Leuven, waar ze begin jaren ’90 heeft leren schilderen met olieverf “onder de liefdevolle begeleiding van Pol Mariën aan de Leuvense kunstacademie”, zoals ze zelf met veel waardering vertelt. Na haar Belgische avontuur als restaurateur van Afrikaanse kunst, volgde ze religiestudies en vervolgens een master cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze twee onderwerpen – religie en cultuur – heeft Corina vervolgens verwerkt in portretten van mensen over de hele wereld met symbolen die vaak gerelateerd zijn aan hun culturele en religieuze achtergrond en hun levensverhalen hebben beïnvloed.

-

Niet voor het eerst vindt een kunstenaar uit Spanje zijn weg naar TABLOO, maar speciaal voor deze expo ‘Meesters van de Kunst’ maakte tekenaar Marín uit Murcia een reeks van tien karikaturen van wereldberoemde schilders.

-

Wegens succes verlengd tot eind januari 2022 !

“Ik ben iemand die de wereld zowel in getallen als in kleuren ziet. Doorheen mijn leven zocht ik naar een emotionele uitweg, naar een manier om uit te drukken wat er omgaat in mijn hart en in mijn hoofd op overweldigende ogenblikken. Het was december 2016, op een van die overweldigende momenten, dat ik beschutting zocht in de beweging van een natte borstel. Sindsdien vind ik vrede tussen de strengen van een in verf gedrenkte penseel.”

TABLOO

Naamsestraat 180

3000 Leuven

016/20 55 29

info@tabloo.be

BE 0537.833.722

OPENINGSUREN

zondag en maandag gesloten

dinsdag tot vrijdag 13u00-18u30

zaterdag 10u00-18u00