HOME

Hallo, mijn naam is Eyeliz en ik wil je graag laten kennismaken met mijn favoriete winkel TABLOO. Als kunstliefhebber kan ik daar alles vinden wat ik nodig heb om te tekenen en te schilderen. Als je het waagt om een bezoek te brengen aan Leuvens nieuwste kunstwinkel, laat je dan niet afschrikken door mijn mysterieuze Mona Lisa glimlach van achter het raam!

Producten

Bij TABLOO vind je alles wat je nodig hebt om te tekenen en te schilderen met allerhande materialen en verschillende verfsoorten: plakkaatverf, acrylverf, olieverf, aquarelverf en Ecoline. Verder zijn er nog potloden, pastels, inkten, papier, paletten, doeken en ezels. Kwalitatieve merken zoals Royal Talens (Van Gogh / Rembrandt / Amsterdam), Daler-Rowney (System 3 / Georgian) en Lukas-Nerchau GmbH inspireren het leven van iedere artiest tijdens elke stap van zijn creatieve reis.

Nieuws

Op deze pagina krijg je informatie over tijdelijke acties, speciale aankondigingen of nieuwe artikelen die te vinden zijn bij TABLOO. Ook kadobonnen zijn verkrijgbaar!

Tijdens het Dieric Bouts stadsfestival (www.diericboutsfestival.be) van 22 september 2023 tot 14 januari 2024 komt de Vlaamse Meester (ca. 1410-1475) na meer dan vijf eeuwen opnieuw tot leven in Leuven. Zo ook bij TABLOO!

Laat je inspireren door het portret van de laatmiddeleeuwse stadsschilder of door een van zijn topwerken die voor deze gelegenheid bijeenkomen in zijn thuisstad en die ook vandaag nog mee de beeldcultuur bepalen, waaronder 'Het Laatste Avondmaal' dat tijdelijk verhuist van de Sint-Pieterskerk naar M Leuven voor een grote overzichtstentoonstelling.

Geef een seintje vóór 10 augustus 2023 indien je graag deelneemt aan de expo 'BOUTS bij TABLOO'. Na afloop kan je een cadeaubon winnen ter waarde van 50 euro, indien je werk verkozen wordt door klanten, bezoekers en cursisten van TABLOO die tijdens de expo hun voorkeur manueel aanduiden.

Je tekening of schilderij dient, voorzien van een haakje of ophangsysteem, vóór 15 september 2023 te worden aangeleverd bij TABLOO.

Ontvang deze lente bij TABLOO een GRATIS set Ecoline Brush Pen DuoTip (6 kleuren) van Royal Talens bij aankoop van een cadeau(bon) voor een communicant of lentefeest ter waarde van minimum 25 euro.

De lente is een ideaal moment om nieuwe pastelkleuren uit te proberen.

De Talens Art Creation Dispenser bevat 100 mini-tubes acrylverf (12ml) met keuze uit 6 verschillende pastelkleuren. Nu voor 1 euro/tube bij TABLOO!

Schilderen op nummer sets

genummerde lijntekening op karton of canvas + 7 tot 14 potjes acrylverf + 1 tot 3 penselen
in verschillende formaten: A5, A4, A3 en 40 x 50 cm
voor verschillende leeftijden

Voor al je tekenmateriaal & schildermateriaal

Workshops

TABLOO verwelkomt alle liefhebbers van tekenen en schilderen! Elke cursus bestaat uit 6 sessies. Er zijn ook speciale kinderateliers tijdens de schoolvakanties. We werken in kleine groepjes, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Heb je interesse? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29. (enkel tijdens de openingsuren)

Als je graag wil leren tekenen en schilderen, kan je in dit atelier op eenvoudige wijze kennismaken met de beginselen. Tijdens de eerste 3 lessen ligt de focus op tekenen: voorwerp, gezicht en lichaam. Tijdens de laatste 3 sessies maak je een schilderij in olieverf op basis van de eeuwenoude glaceertechniek. Op die manier sluit je de cursus af met je eerste meesterwerk! Hierna kan je verdergaan met een vervolgreeks tekenen als je nog meer wil oefenen met het potlood, of met een reeks basis schilderen indien je de schildermicrobe te pakken hebt.

Voor al wie wil leren tekenen of zijn tekentalent wil opfrissen of verbeteren door te focussen op basistechnieken voor het tekenen van een voorwerp, stilleven, handen, gezicht, lichaam, dier,… naar waarneming. We werken met het grafisch potlood.

Voor kindjes die eens een echte kunstenaar willen zijn. Net zoals de grote meesters maken ze eerst een ontwerpschets op basis van het specifieke workshopthema. Na een pauze met drankje en snack schilderen ze hun ontwerp in kleurrijke acrylverf op een canvasdoek of op een voorwerp. Op het einde van de sessie gaan ze met hun eigen werk naar huis.

Exposities

Bij TABLOO vind je niet alleen teken- en schildermateriaal, maar je kan er ook creatief werk van andere kunstenaars bewonderen. Met zijn eigenste mini-galerij vormt TABLOO een klein artistiek paradijsje voor al wie van kunst houdt en waar kunst altijd voelbaar is. Wil je ook graag eens exposeren bij TABLOO? Mail dan naar info@tabloo.be of bel op het nummer 016/20 55 29 voor meer info.

-

Na haar kunsthumaniora in het Heilig Hart Heverlee en De Wijnpers te Leuven, belandde Femke Pues (°1990) uit Bertem in de zorg, en in de zorg voor haar kindjes. Door een schilderwedstrijd van Royal Talens Amsterdam in 2020 schoot de drang om te creëren haar echter weer te binnen. Intussen levert haar eigen instagrampagina ‘Pues Art’ positieve reacties op van familie, vrienden en collega’s.

-

Kris Neyt (°1957) uit Assenede is niet het flamboyante type dat zichzelf een kunstenaar noemt, aldus hijzelf: “Ik heb niet voor de kunst gekozen, maar de kunst heeft voor mij gekozen”. En zo komt het dat hij er als kleine jongen al van droomde om kunst te maken. Hij tekende altijd en overal waar het kon, tot ergernis van zijn ouders die een andere toekomst voor hun zoon zagen dan het kunstenaarsbestaan. En dus koos hij voor het beroep van leraar mechanica en technisch tekenen, maar hij is nooit gestopt met schilderen...

-

Toen Corina Karstenberg (°1967, Nederlands-Limburg) vier jaar geleden voor de eerste maal bij TABLOO tentoonstelde, had ze nooit kunnen bedenken dat ze het op haar 55ste zou schoppen tot galerijen in Venetië, Rome en Firenze. Toch keert ze ook regelmatig terug naar Leuven, waar ze begin jaren ’90 heeft leren schilderen met olieverf “onder de liefdevolle begeleiding van Pol Mariën aan de Leuvense kunstacademie”, zoals ze zelf met veel waardering vertelt. Na haar Belgische avontuur als restaurateur van Afrikaanse kunst, volgde ze religiestudies en vervolgens een master cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze twee onderwerpen – religie en cultuur – heeft Corina vervolgens verwerkt in portretten van mensen over de hele wereld met symbolen die vaak gerelateerd zijn aan hun culturele en religieuze achtergrond en hun levensverhalen hebben beïnvloed.

TABLOO

Naamsestraat 180

3000 Leuven

016/20 55 29

info@tabloo.be

BE 0537.833.722

OPENINGSUREN

zondag en maandag gesloten

dinsdag tot vrijdag 13u00-18u30

zaterdag 10u00-18u00

 

 

 

ZOMERVAKANTIE

 

TABLOO sluit van 25 juli

 

tot 9 augustus 2023.