Eyeliz

Dorien Van Gompel (°1985, Leuven) tekent en schildert al haar hele leven. Als kind ging ze naar een jeugdatelier in Lubbeek. Op haar vijftiende wilde ze leren schilderen met olieverf en sloot ze zich aan bij schildersgroep De Blinde Muur in Kortenberg. In 2012 werd haar werk 'Eyeliz' geselecteerd door de Canvascollectie voor een expositie in BOZAR. Sindsdien neemt Dorien regelmatig deel aan groepstentoonstellingen en aan Kunstroute-Leuven. Ze maakt ook tekeningen en (muur)schilderijen in opdracht. In 2013 opende ze TABLOO, een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden waar ze ook workshops geeft en naast het hare tevens werk van andere kunstenaars en van cursisten tentoonstelt.

“Mijn werken zijn modern en kleurrijk. Surrealisme en pop art inspireren mij. In de achtergond verwerk ik vaak vintageachtige patronen en motieven. Ik wil de toeschouwer verrassen met droombeelden waarin alles kan en niets complex lijkt. Lijnen hoeven niet altijd recht te zijn, niets of niemand is perfect. Toch houd ik van detail en precisie, het geduld en de liefde van een kunstenaar voor zijn werk. Schilderen is mijn langste leven.”

Eyeliz (2011), 50 x 70 cm, olieverf op doek

Eyeliz laat haar nieuwsgierige ogen over de wereld rollen. Alles vervormt in surrealistische landschappen waarin bladeren niet alleen groen zijn, maar ook paars en blauw.

Werk in opdracht

muurschildering
L’ultima cena

2021

schilderij in opdracht
Familieportret

2020

tekening in opdracht
Dania & Miranda

2019

schilderij in opdracht
Géraldine Philippines

2018

muurschildering
PALMYRA

2017

schilderij in opdracht
Portret van een koppel

2015

tekening in opdracht
Kathleen & Dieter

2015

tekening in opdracht
Koppel in Italië

2014

schilderij in opdracht
Sjamal

2014

muurschildering
De ladies van TABLOO

2014