Christine Mallaerts

Expositie

Christine Mallaerts
-

Deze kunstenares kon het zelf bijna niet geloven, maar het is wel degelijk tien jaar geleden dat Christine Mallaerts voor het eerst exposeerde bij TABLOO. In april 2023 organiseerde ze nog met haar man Jacques een tentoonstelling voor vrienden en familie die ze de ‘Expoplezanten’ noemde in hun gezellige en door natuur omgeven woning in Werchter.

Na haar grafische opleiding aan St-Lucas in Brussel heeft Christine vooral in de zorg gewerkt met mindervaliden, maar door de jaren heen voelde ze meer en meer de nood om terug creatief bezig te zijn. Ondertussen is Christine een fervent acrylschilder geworden en is haar oeuvre een beetje uitgebreid. Haar voorliefde voor katten en hun mysterieuze elegantie vind je hier ook in terug. Natuur, dieren en mensen spreken haar dan ook erg aan. 

“Ik speel met realisme, een vleugje impressionisme en een stevige toets fantasie en probeer op die manier een sfeer of indruk op doek achter te laten, een verhaal te vertellen en de kijker te verrassen.”

Tijdens haar deelname aan de expo 'Eyeliz loves Bouts' bij TABLOO (n.a.v. Dieric Bouts Festival 2023-24 te Leuven) viel Christines Boutsportret met rode mutsje het meest in de smaak van klanten, bezoekers en cursisten.

E-mail: christine.mallaerts@telenet.be
Instagram: @christine_mallaerts