Geert Vanhoovels

Expositie

Geert Vanhoovels
-

We starten het nieuwe academiejaar met een speciale expo vanaf september tot eind oktober 2014. Geen traditionele schilderkunst deze keer, maar de digitale creaties van Geert Vanhoovels. Deze Leuvense kunstenaar studeerde beeldhouwkunst aan het SLAC (Academie Beeldende Kunst Leuven). Zijn werk is maatschappelijk geëngageerd en bestaat uit assemblages, 'monotube sculptures', digitale beeldbewerkingen en 'art & strategy-projecten'. In 2012 werd zijn vindingrijke talent voor het eerst ontdekt tijdens de tentoonstelling van de Canvascollectie in Bozar waarvoor zijn assemblage van een hertje met een protheselichaam geselecteerd werd. Tijdens de afgelopen zomeractie ‘Kunst uit de kast’ kreeg hij tevens een expopagina op Cobra.be.

Zijn conceptuele 'Transhuman Generation Art' heeft betrekking op levensbeschouwelijke aspecten gelinkt aan het transhumanisme. Dit is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken.

Zijn creaties symboliseren de overgang van mens naar machine, de invloeden van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij en mensen- en dierenrechten. Nieuwe technologieën laten ons toe onze ontwikkeling in eigen handen te nemen. Op deze manier kunnen we zelf bijsturen en nemen we onze evolutie uit handen van de natuurlijke processen.

www.plasticasso.com