Femke Pues

Expositie

Femke Pues
-

Na haar kunsthumaniora in het Heilig Hart Heverlee en De Wijnpers te Leuven, belandde Femke Pues (°1990) uit Bertem in de zorg, en in de zorg voor haar kindjes. Door een schilderwedstrijd van Royal Talens Amsterdam in 2020 schoot de drang om te creëren haar echter weer te binnen. Intussen levert haar eigen instagrampagina ‘Pues Art’ positieve reacties op van familie, vrienden en collega’s.

Aanvankelijk werkte Femke met acrylverf, om vervolgens te experimenteren met andere technieken en materialen, vooral die waar ze op dat moment zin in heeft. Hoewel vaak ondergewaardeerd, werden oliepastels haar geliefde medium: “Je kan het op verschillende manieren en in combinatie met andere materialen en/of achtergronden gebruiken, heel abstract of net figuratief. Je kan ook de kleuren gemakkelijk mengen. Kortom, veel meer dan je denkt vanwege de olie in de pastels”, zegt ze.

Zelf benoemt ze de thema’s van haar werk als klassiek, zijnde portretten van dieren en mensen. Maar door haar gevoel voor kleurcombinaties te laten spreken, voor zowel portret als achtergrond, komen die tot leven. Zo hoeft de huid niet altijd huidskleur te hebben en kan de vacht van de hond ook paars zijn.

E-mail: femkepues@hotmail.com
Instagram: @pues.art