Marín

Expositie

Marín
-

Niet voor het eerst vindt een kunstenaar uit Spanje zijn weg naar TABLOO, maar speciaal voor deze expo ‘Meesters van de Kunst’ maakte tekenaar Marín uit Murcia een reeks van tien karikaturen van wereldberoemde schilders.

Na uren staan kijken naar karikaturisten aan de Spaanse stranden, wist Marín als kind al dat hij tekenaar zou worden. Op zijn achtste won hij zijn allereerste tekenwedstrijd. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit en werkte in het Regionaal Museum voor Moderne Kunst van Cartagena. In december 2013 organiseerde Marín zijn eerste individuele tentoonstelling van realistische portretten. Sinds zijn verhuis naar Leuven in 2014 doet hij niets anders meer dan cartoons of (realistische) portretten tekenen op bestelling, op evenementen en feesten of tijdens workshops in scholen en bedrijven.

Naast tekencursussen en privélessen begeleidt Marín soms ook stagiairs: Pieter Vandeputte uit Keerbergen van de kunsthumaniora De Wijnpers te Leuven heeft voor deze tentoonstelling dan ook de 11de 'meester van de kunst' getekend en, net als Marín zelf, met pastel(potlood) in kleur uitgewerkt op papier. Kom kijken en onderscheid de leerling van de echte ‘meester’!

https://marin-artist.com/